Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - LipoguardConsultant

Страници: [1] 2 3 4
1
За лабораторията / Re: Жалба
« -: Февруари 07, 2020, 05:35:26 pm »
Уважаеми Доц. Д-р Атаносов,
Много съжалявам, че едва сега се запознавам с Вашата публикация. Персоналът е скрил инцидента със закъснението и съм Ви благодарна, че сте реагирали във форума. Неспазилите работното време служители ще понесат наказание. Поднасям своите извинения за причиненото неудобство и се надявам престоят на студа да не е довел до настнка и това да е помрачило празниците Ви. Колкото до рекламата, не беше евтин трик, а поне от мен беше замислено като предпразничен жест към нашите пациенти. Изключително много хора се възползваха от услугата.
Много съжалявам, че ефектът е бил обратен.
С уважение
Консултант

2
При прием на анаболни стероиди очаквани промени са от страна на чернодробните ензими и липидната обмяна. Ако има предозиране ще се променят и някои от хормоните. Можете да проведете тези изследвания в нашата лаборатория и да получите компетентна консултация от наш лекар.

3
Здравейте, по първият Ви въпрос ще се въздържа да отговоря, той е от компетенцията на колеги провеждащи антикоагулантна или антиагрегантна терапия след инвазивна сърдечна хирургия. Моята тясна специалност е клинична липидология и затова Ви давам отговар на втория въпрос. LDL-Cholesterol e "Bad"- лошият холестерол и той се отлага по артериите на сърце, мозък и крайници. HDL-Cholesterol e "Good" - добрият холестерол. Той изнася "лошия" от съдовата стена към черния дроб за разграждане. Той е "чистачът" и има известно отношение и към възпалителната компонента на съдовата стена при атеросклероза.
Поздрави и и ако имате допълнителни въпроси не се колебайте да ги поставите

4
Да, можете да замените единия препарат с другия при едноква дозировка от 100 мг.

Алодагра е търговско наименование на същия препарат /съдържанието е Алопуринол/.

5
За контрол на лечение с анаболни стероиди се провежда лекарственно мониториране в специализирани лаборатории /ѝлександровска болница/. За оценка на риска от странични ефекти пхри нас можете да изследвате пълен липиден профил и всички чернодробни ензими, общо 5.
В МДЛ Липогард се предлагат платени прегледи от ендокринолог, както и ехография от Д-р Иванова всеки понеделник от 16-17 ч. с предварително записване по телефона.
Заповядайте!

6
Съжаляваме за забавянето.

Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се отново.

Консултант

7
Здравейте,
От пръста може да бъде изследвана пълна кръвна картина, СУЕ, кръвна захар, холестерол, триглицериди и някои бързи тестове за полово-трансмисивни инфекции, които могат да се изпълнят с малко количество отделен серум от кръвта взета с микротейнер от пръста.
Не може да се изследва кръвосъсирване, хормони, туморни маркери, желязо и ензими.

Поздрави
Консултант

8
Здравейте,

От значение е мъж или жена сте и на каква възраст сте сега. Със свръхтегло ли сте или сте слаб индивид? Тютюнопушенето е противопоказано.
Полицитемия Вера или вторична полицитемия е диагностицирана при Вас?  Важно е нивото и на тромбоцитите.
Вероятно сте изследвали ниво на еритропоетина, пикочна киселина и е проведена ехография на коремни органи за оценка състоянието на бъбреците, далака и черния дроб.
Прием на кортикостероиди също може да повлияе липидите.
Препаратът с който се лекувате има цитостатичен ефект. Много ниските нива на липидите, общ холестерол под 3.0 ммол/л и значително понижения HDL-C < 0.8  ммол/л е нежелателна констелация за липидния Ви профил. От една страна при основното заболяване има риск от тромбози, а от друга страна много ниският HDL-C също е рисков фактор. Хидреа е изписан от лекар специалист и  Вие със сигурност се нуждаете от това лечение, но предлагано ли Ви е алтернативно лечение?
Промененият Ви липиден профил може да се дължи на допълнителни рискови фактори от стила Ви на живот, може да е генетично обусловен, както и да бъде страничен ефект от настоящата терапия.
Поздрави
Консултант

9
От 15 години съм с полицитемия.Контролирам я с Хидрея по 2гр. на ден.Въпреки това се налагат кръвопускания
по 3-4 пъти в годината.При разглеждане на кръвните ми изследвания забелязвам, че липидния ми профил е с доста занижени стойности под референтните:
-Общ холестерол - 2.48
-HDL                      - 0.77
-LDL                      - 1.4
-VLDL                    - 0.32
Триглицериди     - 0.75

Никой от лекуващите лекари не обръща внимание, но аз все пак се интересувам от какво може да е това.

Поздрави,
Кирил

10
Тези стойности на липидите изискват само диета с ограничаване на "бяла" захар, тестени изделия, повече спорт и отказ от цигарите, ако сте пушач.
Консултант

11
Здравейте Нели,

Има значение на каква възраст Ви е открита ДЛП. Кортикостероидите я влошават, повишението на теглото също е свързано с тази терапия.

Заповядайте в кабинета по дислипидемии на консултация с доц. Дончева, като носите и предходни изследвания проведени през годините. Има решение и за метаболитния синдром.

Консултант

12
Здравейте и моля да ни извините за закъснелия отговор.

Вашата ДЛП е фамилна форма и подлежи на лечение и контрол поне 2 пъти годишно.

Очевидно терапията със статини не Ви понася. Има и други средства. След като правите Ин Витро процедури и очаквате бременност не е желателно да приемате медикамент за ДЛП. Още след 1-ви триместър на бременността се очаква допълнително повишение на TC, но ако още няма зачатие не е лошо да проведете консултация при нас за да не влизате в бременността с тежка ДЛП.

След раждането ще Ви лекуваме и наблюдаваме за да не направите усложнения от ранна атеросклероза както е при Вашите родственици.

Консултант

13
Здравейте,

Публикуваните от Вас резултати са в референтни граници, т.е. нормални.

Нямате основание за притеснение.
Консултант

14
Здравейте! Интересувам се дали във вашата лаборатория се прави антибиограма на хламидии тъй като се лекувам от доста време с най- различни лекарства но без резултат
Да, в лабораторията се правят тестове за хламидия: Хламидия трахоматис директен тест, изследване на цервикален и влагалищен секрет. Ако, секрета даде растеж ще Ви се направи антибиограма. Консултирайте се с Вашия гинеколог колко дни преди изследването трябва да спрете лечението. Можете да се свържете също и по телефона с нашия микробиологичен специалист.
Заповядайте. Ще направим необходимото за да Ви помогнем.

15
Липидният Ви профил е абсолютно нормален. Референтни /нормални/ стойности на триглицеридите са под 1.7 ммол/л, следователно Вашите нива са нормални. Нямате никакво основание за безпокойство.
Консултант

Страници: [1] 2 3 4