Автор Тема: Косопад - изследвания  (Прочетена 8925 пъти)

kellybundy

• Newbie
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Косопад - изследвания
« -: Февруари 23, 2010, 04:07:51 pm »
От близо година косата в предната част на главата почти не расте. Не пада повече от нормалното, просто не расте нова. Ползвала съм различни продукти, включително и предписани от дерматолог, но без особен ефект. Имам съмнения, че причината може е вътрешно заболяване. Какви изследвания трябва да си направя? И ако реша да ги правя - трябва ли да спра приема на хормонални противозачатъчни, които пия, и за колко време?
Здравноосигурена съм, трябва ли да си вадя някакво направление, тъй като GP-to ми беше казала, че не може да ми даде направление за такива изследвания
Благодаря ви много предварително

LipoguardConsultant

• Global Moderator
  • Newbie
  • Публикации: 46
    • Профил
Re: Косопад - изследвания
« Отговор #1 -: Март 04, 2010, 12:44:39 pm »
Предлагам Ви да проведете профилактичният пакет в лаборатория Липогард или пакета МАХ, за които ползвате отстъпка, тъй като са платени. За голяма част от изследванията можете да вземете направление от личния лекар /вж. рубрика платени изследвания/, запишете ги и поискайте от ОПЛ издаване на направление за лабораторни изследвания. Които от тях не са по Здравна каса ще доплатите. Задължително изследвайте липиден профил и се консултирайте с Вашия гинеколог, дали противозачатъчните Ви лекарства могат да причинят косопад. Ако сте подложена на екстремен стрес или организма има нужда от минерали и витамини в пролетния сезон, също може да се стигне до косопад. Възможна причина - гъбички /изследване от дерматолог/.
Поздрави