Автор Тема: Висок холестерол (дислипопротеинемия)  (Прочетена 11465 пъти)

peterstamov

• Newbie
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
    • Ел. поща
Здравейте,
От около 5 години (поне от толкова знам) имам висок холестерол - GP каза че е 8 -каквото и да значи. На 28 години съм.
Правени са ми иследвания но не знам на какво ниво. Въпроса ми е свързан с това какви иследвания повече може да се направят и дали може да ми помогнете за да разберем откъде идва съответното заболяване и да приложим лечение. Живея на 300 км. от София и когато има път ще се обадя по телефона за повече информация и да запазя час.

LipoguardConsultant

• Global Moderator
  • Newbie
  • Публикации: 46
    • Профил
Re: Висок холестерол (дислипопротеинемия)
« Отговор #1 -: Септември 22, 2008, 09:11:48 pm »
Моля, да ни извините за закъснелия отговор. Много често нарушенията в мастната обмяна са наследствени, фамилни форми, особено при млади хора между 15-30 години. Не е достатъчно изследването на общия холестерол. Във вашият случай се налага по-детайлно изследване в специализирана лаборатория, каквато е МДЛ Липогард в София. Ще Ви се направи пълен липиден статус, а най-подходящо е диагностичен пакет LIPO, който включва и други свързани с нарушението изследвания. Консултация със специалист клиничен-липидолог е задължителна. Посетете лабораторията и кабинета. Работи и в събота.