Последни публикации

Страници: 1 ... 8 9 [10]
91
Вие питате, ние отговаряме / Re: адрес
« Последна публикация от LipoguardConsultant - Септември 22, 2008, 09:12:46 pm »
Адресите на лабораторията са публикувани с карта и описание на транспорта още на заглавната страница.
92
Вие питате, ние отговаряме / Re: Висок холестерол (дислипопротеинемия)
« Последна публикация от LipoguardConsultant - Септември 22, 2008, 09:11:48 pm »
Моля, да ни извините за закъснелия отговор. Много често нарушенията в мастната обмяна са наследствени, фамилни форми, особено при млади хора между 15-30 години. Не е достатъчно изследването на общия холестерол. Във вашият случай се налага по-детайлно изследване в специализирана лаборатория, каквато е МДЛ Липогард в София. Ще Ви се направи пълен липиден статус, а най-подходящо е диагностичен пакет LIPO, който включва и други свързани с нарушението изследвания. Консултация със специалист клиничен-липидолог е задължителна. Посетете лабораторията и кабинета. Работи и в събота.
93
Вие питате, ние отговаряме / адрес
« Последна публикация от vili - Август 22, 2008, 05:03:51 pm »
Здравейте..лутам се по сайта и никъде не намерох адреса на лабораторията???????????..Благодаря!!
94
Вие питате, ние отговаряме / Висок холестерол (дислипопротеинемия)
« Последна публикация от peterstamov - Август 14, 2008, 01:31:40 pm »
Здравейте,
От около 5 години (поне от толкова знам) имам висок холестерол - GP каза че е 8 -каквото и да значи. На 28 години съм.
Правени са ми иследвания но не знам на какво ниво. Въпроса ми е свързан с това какви иследвания повече може да се направят и дали може да ми помогнете за да разберем откъде идва съответното заболяване и да приложим лечение. Живея на 300 км. от София и когато има път ще се обадя по телефона за повече информация и да запазя час.
95
Вие питате, ние отговаряме / operaciq
« Последна публикация от koli90 - Юли 04, 2008, 01:34:00 pm »
предстои ми операция за миома във шейново знаете ли какви задължителни кръвни изследвания трябва да си направя и къде, оттам още не са ми дали какво да направя
96
Вие питате, ние отговаряме / Re: глюкоза??
« Последна публикация от Registrator - Март 18, 2008, 05:36:28 pm »
Мормите за глюкоаза са между 4,2 и 6,1. Така, че вашаа стойност е в рамките на нормите.
97
Вие питате, ние отговаряме / глюкоза??
« Последна публикация от polishine - Март 18, 2008, 04:41:48 pm »
Днес си правих изследване на глюкозата в кръвта на гладно и е 5,8 това нормално ли е ?Благодаря предварително
98
Вие питате, ние отговаряме / Re: Изследване за съместимост на групи храни
« Последна публикация от LenVis - Февруари 18, 2008, 12:26:16 pm »
Благодаря Ви за отговора!
Да първо ще направя посочените изследвания.

Има обаче наука за хранене според вида на кръвната група, има и някои диетологични компютърни програми с които се изчислява основната Ви обмяна и се препоръчват определени храни според индивидуалния метаболизъм.
При вас може ли да се направи изчисляването на основната обмяна с тези диетологични програми или е някъде на друго място - при диетолози?
Благодаря!
99
Вие питате, ние отговаряме / Re: Изследване за съместимост на групи храни
« Последна публикация от Registrator - Февруари 17, 2008, 08:16:30 pm »
Здравейте!
Няма клинично-лабораторно изследване /кръвен или уринен тест/, което  да дава информация за това, кои храни са полезни за конкретен организъм. Има обаче наука за хранене според вида на кръвната група, има и някои диетологични компютърни програми с които се изчислява основната Ви обмяна и се препоръчват определени храни според индивидуалния метаболизъм.

Логичное, че хора с повишени нива на кръвната захар /диабетици или кандидат-диабетици/ трябва да избягват въглехидратните храни. Лица с нарушения в лиипидната обмяна /висок холестерол и триглицериди/ трябва да избягват мазнините, а лица с нарушения в пуриновата обмяна /висока пикочна киселина/ да спазват диета с ниско съдържание на месен белтък, бобови растения, бира.

Като начало бихте могли да направите при нас изследване на холестерол, триглицериди, кръвна захар и пикочна киселина. Това са лабораторни изследвания.

100
Вие питате, ние отговаряме / Изследване за съместимост на групи храни
« Последна публикация от LenVis - Февруари 17, 2008, 03:13:30 pm »
Здравейте!
Въпроса ми е има ли изследване, с което може да се установи, храните от коя група са полезни за конкретен организъм?
Благодаря!
Страници: 1 ... 8 9 [10]