Последни публикации

Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Вие питате, ние отговаряме / разчитане на резултати.в норма ли са?
« Последна публикация от diana chetelqzova - Декември 11, 2015, 03:26:39 pm »

Показател         Резултат    Измерителна единица    Референтна област
fT3 свободен трийодтиронин
fT3 свободен трийодтиронин         2.64        pg/ml      1.5 - 4.1
fT4 свободен тироксин         1.5        ng/dl      еутироидна 0.89 - 1.76; хипотироидна < 0.89; хипертироидна > 1.76
TSH тиреотропин         2.01        uIU/ml      еутироидна 0,4 - 4.0; хипотироидна 7.1 до >75.0; хипертироидна <0.01, гранични 0.01-0.4
12
Вие питате, ние отговаряме / Re: Относно замяна на алопуринол (allopurinol)
« Последна публикация от LipoguardConsultant - Август 03, 2015, 10:47:54 pm »
Да, можете да замените единия препарат с другия при едноква дозировка от 100 мг.

Алодагра е търговско наименование на същия препарат /съдържанието е Алопуринол/.
13
Вие питате, ние отговаряме / Re: Анаболни стероиди - винстрол
« Последна публикация от LipoguardConsultant - Август 03, 2015, 10:43:06 pm »
За контрол на лечение с анаболни стероиди се провежда лекарственно мониториране в специализирани лаборатории /ѝлександровска болница/. За оценка на риска от странични ефекти пхри нас можете да изследвате пълен липиден профил и всички чернодробни ензими, общо 5.
В МДЛ Липогард се предлагат платени прегледи от ендокринолог, както и ехография от Д-р Иванова всеки понеделник от 16-17 ч. с предварително записване по телефона.
Заповядайте!
14
Вие питате, ние отговаряме / Анаболни стероиди - винстрол
« Последна публикация от Yzi - Юли 26, 2015, 05:46:03 pm »
Здравейте,
 бих искал да попитам какви изследвания се правят във връзка с прием на анаболни стероиди - винстрол интрамускулно и анавар перорално, ю
 както и дали те се покриват от НЗОК ? Как стоят нещата с консултациите с ендокринолог?
 Благодаря предварително
15
Вие питате, ние отговаряме / Относно замяна на алопуринол (allopurinol)
« Последна публикация от ribco - Юли 20, 2015, 06:19:38 pm »
      Здравейте,
Може ли да бъде заменен алопуринол (allopurinol) с Алодагра - http://apteka.framar.bg/30022420/%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-100-%D0%BC%D0%B3-50.
      Предварително благодаря.
16
За лабораторията / Отговорна лаборатория!
« Последна публикация от malinova - Юни 23, 2015, 07:23:26 am »
Впечатлена съм от отговорността на лабораторията и специално на д-р Дончева! Мъжът ми от много време прави изследванията си там.При последното,един от показателите му се установи ,че почти три пъти е завишен.Лично д-р Дончева ме уведоми за това със загрижеността да се повтори изследването и да се консултира с лекуващия лекар! Такова отношение днес е почти забравено!Благодаря Ви!!
17
Съжаляваме за забавянето.

Ако имате допълнителни въпроси, моля свържете се отново.

Консултант
18
Здравейте,
От пръста може да бъде изследвана пълна кръвна картина, СУЕ, кръвна захар, холестерол, триглицериди и някои бързи тестове за полово-трансмисивни инфекции, които могат да се изпълнят с малко количество отделен серум от кръвта взета с микротейнер от пръста.
Не може да се изследва кръвосъсирване, хормони, туморни маркери, желязо и ензими.

Поздрави
Консултант
19
Вие питате, ние отговаряме / Re: Моля да разясните липидния ми профил.
« Последна публикация от LipoguardConsultant - Февруари 13, 2015, 08:23:04 pm »
Здравейте,

От значение е мъж или жена сте и на каква възраст сте сега. Със свръхтегло ли сте или сте слаб индивид? Тютюнопушенето е противопоказано.
Полицитемия Вера или вторична полицитемия е диагностицирана при Вас?  Важно е нивото и на тромбоцитите.
Вероятно сте изследвали ниво на еритропоетина, пикочна киселина и е проведена ехография на коремни органи за оценка състоянието на бъбреците, далака и черния дроб.
Прием на кортикостероиди също може да повлияе липидите.
Препаратът с който се лекувате има цитостатичен ефект. Много ниските нива на липидите, общ холестерол под 3.0 ммол/л и значително понижения HDL-C < 0.8  ммол/л е нежелателна констелация за липидния Ви профил. От една страна при основното заболяване има риск от тромбози, а от друга страна много ниският HDL-C също е рисков фактор. Хидреа е изписан от лекар специалист и  Вие със сигурност се нуждаете от това лечение, но предлагано ли Ви е алтернативно лечение?
Промененият Ви липиден профил може да се дължи на допълнителни рискови фактори от стила Ви на живот, може да е генетично обусловен, както и да бъде страничен ефект от настоящата терапия.
Поздрави
Консултант
20
Вие питате, ние отговаряме / Re: Моля да разясните липидния ми профил.
« Последна публикация от LipoguardConsultant - Февруари 13, 2015, 08:09:16 pm »
От 15 години съм с полицитемия.Контролирам я с Хидрея по 2гр. на ден.Въпреки това се налагат кръвопускания
по 3-4 пъти в годината.При разглеждане на кръвните ми изследвания забелязвам, че липидния ми профил е с доста занижени стойности под референтните:
-Общ холестерол - 2.48
-HDL                      - 0.77
-LDL                      - 1.4
-VLDL                    - 0.32
Триглицериди     - 0.75

Никой от лекуващите лекари не обръща внимание, но аз все пак се интересувам от какво може да е това.

Поздрави,
Кирил
Страници: 1 [2] 3 4 ... 10