Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - vlaykov

Страници: [1]
1
Здравейте,

Аз съм мъж на 37г., 86 кг, 186 см, спрях цигарите преди 2 год. пия редовно по 100 - 150 г концентрат вечер.
Тези дни ме изненадаха със следнитерезултати:
HDL 1.06 (0.91-1.29)
LDL 6.27 (1.81-3.2) друга лаборатория показа LDL 9.88 (max 6.0)
триглицериди 3.07 (0.64-1.94)
Майка ми и сестра ми също имат високи нива на холестерола.
Ходих на преглед при кардиолог, но не ми стана ясно дали това е проблем. Ясно е, че  трябва да се пази диета, може би консултация с липидолог (кардиолога ме посъветва да наложа някаква диета и след 2 седмици да дойда при вас).
Основание ли е всичко това за сериозно притеснение? Каква диета да спазвам следващите седмици? На липидолог или диетолог трябва да отида?

Предварително благодаря за отговора.

Страници: [1]