Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
За лабораторията / Re: Жалба
« Последна публикация от LipoguardConsultant - Февруари 07, 2020, 05:35:26 pm »
Уважаеми Доц. Д-р Атаносов,
Много съжалявам, че едва сега се запознавам с Вашата публикация. Персоналът е скрил инцидента със закъснението и съм Ви благодарна, че сте реагирали във форума. Неспазилите работното време служители ще понесат наказание. Поднасям своите извинения за причиненото неудобство и се надявам престоят на студа да не е довел до настнка и това да е помрачило празниците Ви. Колкото до рекламата, не беше евтин трик, а поне от мен беше замислено като предпразничен жест към нашите пациенти. Изключително много хора се възползваха от услугата.
Много съжалявам, че ефектът е бил обратен.
С уважение
Консултант
2
За лабораторията / За рекламата
« Последна публикация от atbova - Декември 23, 2019, 09:14:15 am »
Безплатна кръвна картина

Силно съм разочарован от отнощението на Центъра към пациентите.  Лабораторията трябваше да бъде отворена в 7.30. С жена ми бяхме точни. Имаше още трима желаещи да си направят изследване. До 8. 10 лабораторията си остана затворена. Времето бешестудено, валеше. Оставам с впечатление че като баламурници се хванахме на евтин рекламен трик. Дано не се раболеем след този престои на студа и под дъжда. Никога няма да направя такава грешка - изследване в Липогард.

На тези които заедно страдахме в лошото време пред заключената врата желая Здраве и Весели празници.

доц д-р Б. Атанасов
3
Вие питате, ние отговаряме / отклонения в кръвен тест
« Последна публикация от stempa - Октомври 13, 2018, 02:42:02 pm »
Здравейте!
При изследване на кръвта,  имам следните отклонения:
Моноцити   0.32 *10^9/l    - L
Гранулоцити   3.48 *10^9/l   - L
Холестерол CHOL    6.16mmol/L    - H
HDL холестерол   2.15 mmol/ L     - H
LDL холестерол   3.91 mmol/ L     - H
Триглицериди   0.68 mmol/ L      - L
Изследването е на жена 56г.
Моля, за мнение и съвет.
Предварително благодаря :)
4
Вие питате, ние отговаряме / завишени тромбоцити - съвет?
« Последна публикация от PotrebitelW - Март 24, 2017, 05:45:34 pm »
Здравейте, при кръвно изследване лабораторният анализ отчита по-високи тромбоцити
MPV Value 12.3 fl 7.0 12.0 H
и по-ниски триглицериди - 0.49 mmol при мин. 2
Доколко притеснително е и в каква посока да променя режима си?
5
Вие питате, ние отговаряме / Тест за венерически болест
« Последна публикация от emo321 - Февруари 22, 2017, 12:14:06 am »
Здравейте,искам да попитам колко време след рисков полов контакт, мога да си направя тест за Хив, Сифилис, Хепатит, Хламидия и каква е цената?
  Благодаея!
6
Вие питате, ние отговаряме / съотношения между различните видове холестерол
« Последна публикация от zoia1953 - Декември 22, 2016, 09:19:53 am »
Здравейте,

Бихте ли ни запознали с показателите за съотношението:
общ холестерол/ лош холестерол
лош холестерол/ добър холестерол
и съответно кога се изчисляват и  носители на каква информация са тези съотношения.

Благодаря
7
Вие питате, ние отговаряме / Re: Анаболни стероиди - винстрол
« Последна публикация от LipoguardConsultant - Април 10, 2016, 08:58:07 pm »
При прием на анаболни стероиди очаквани промени са от страна на чернодробните ензими и липидната обмяна. Ако има предозиране ще се променят и някои от хормоните. Можете да проведете тези изследвания в нашата лаборатория и да получите компетентна консултация от наш лекар.
8
Вие питате, ние отговаряме / Re: Аспиринът и кардиопиринът
« Последна публикация от LipoguardConsultant - Април 10, 2016, 08:55:23 pm »
Здравейте, по първият Ви въпрос ще се въздържа да отговоря, той е от компетенцията на колеги провеждащи антикоагулантна или антиагрегантна терапия след инвазивна сърдечна хирургия. Моята тясна специалност е клинична липидология и затова Ви давам отговар на втория въпрос. LDL-Cholesterol e "Bad"- лошият холестерол и той се отлага по артериите на сърце, мозък и крайници. HDL-Cholesterol e "Good" - добрият холестерол. Той изнася "лошия" от съдовата стена към черния дроб за разграждане. Той е "чистачът" и има известно отношение и към възпалителната компонента на съдовата стена при атеросклероза.
Поздрави и и ако имате допълнителни въпроси не се колебайте да ги поставите
9
Вие питате, ние отговаряме / Аспиринът и кардиопиринът
« Последна публикация от AbuTalib - Март 30, 2016, 09:46:31 pm »
Обикновено след поставяне на стент се препоръчва прием на кардиопирин до края на живота. Струва ми се, че това би било логично оправдано, ако самият стент  има способността да провокира  като катализатор явления, които кардиопиринът не разрешава да се случат. Следователно, ако снентът  не притежава тази възможност на катализатор, то тогава няма смисъл от кардиопирина или от аспирин и другите там видове аспирини. И още нещо. Кой от двата вида холестерол се натрупва по артериите-добрият или лошият? Според един автор от САЩ-Биърс мисля че беше, холестеролът се наслагвал за  да защити възпалението по артерията, но не казва кой именно от двата вида.
Моля за по-обстоен отговор, за да си изясним, да не би случайно науката ни да е станала проводник на бизнес интересите на фармацевтичната индустрия. След като видни наши професори и доценти препоръчват безспирен прием на аспирин и кардиопирин...
10
Вие питате, ние отговаряме / Re: Анаболни стероиди - винстрол
« Последна публикация от MariaIvanova - Февруари 26, 2016, 04:16:10 pm »
Инжекционен Станзозол / Винстол  е от рода на анаболни стероиди.  Той води до голямо увеличение на синтеза на протеини и в същото време подобрява на задържането на азот. Stanozolol не ароматизира. При употребата на този стероиден продукт не се наблюдават странични ефекти, свързани с естрогена. Приеман в умерени дози, Станзозол  не задържа вода, и съответно не предизвиква гинекомастия. Инжектира се доза Rexogin (Alpha Pharma) от 50-100 мг веднъж на два дни или всеки ден. Може да се приема заедно с Parabolan доза 76 мг на всеки 2-3 дни. Често към него се комбинират Masteron, Equipoise или Тестостерон пропионат.  Тестостерон  се свързва с добавянето на анти-естрогени за контрол на ароматизация и задържане на вода. Жените употребяват Stanozolol 25 mg 2-3 пъти седмично или един път седмично 50-мг инжекционно. Употребен с за натрупване и оформяне на отлична и качествена чиста мускулна маса при жените се препоръчва съчетаване на Stanozolol Oxandrolone (Анавар).
Страници: [1] 2 3 ... 10